Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 8 tot 21 uur

Baby yoga is een op zichzelf staande cursus, maar kan ook als vervolg op de Shantala Babymassage gevolgd worden. In deze cursus leer je als ouder/verzorger hoe je met je baby kunt ontspannen en samen plezier kunt hebben. We werken volgens het programma ‘ontspanning en plezier voor 2′ wat een combinatie is van yoga-oefeningen, baby-gym en spelmassage. 

De oefeningen zijn gericht op baby’s vanaf drie maanden tot ze bijna lopen. Baby-yoga is een veilige en ontspannen manier om allerlei oefeningen te doen die op verschillende vlakken goed zijn voor baby’s. Het zijn geen ingewikkelde grepen/oefeningen. Een aantal oefeningen worden uitgevoerd op leuke liedjes en rijmpjes! Het zijn babyliedjes om samen met je baby te genieten van de leukste yoga-oefeningen en spelmassage. 

We leren om op een speelse manier bezig te zijn met baby’s. Met de aangereikte houdingen, technieken en liedjes voelen jij en je baby je nog meer vertrouwd met elkaar en de onderlinge band wordt hierdoor versterkt. 
Naast het feit dat je baby erg geniet van deze oefeningen houdt je baby ook de spieren en gewrichten soepel, bevordert dit de ontwikkeling en vergroot je baby het lichaamsbesef. In de cursus staat de baby ten alle tijden centraal. De baby beoefent dus yoga en niet de ouder.

Het programma is gebaseerd op twee lessen van maximaal één uur. De cursus wordt op afspraak ingepland. Deze cursus geef ik individueel, maar kan ook met een paar baby’s tegelijk ingepland worden.  

Foto’s geplaatst met toestemming van ouders