Telefoonnummer

06-12589975

Email

info@voelengevoel.nl

Openingstijden

Ma-vr: 8 tot 21.30 uur

Graag stel ik me aan u voor: ik ben Veronique Balendonck, holistisch voetreflex therapeut. Ik werk met hart en passie in mijn praktijk Voel en Gevoel.

Na meer dan 20 jaar bovenschools in het basisonderwijs gewerkt te hebben als management assistent en personeelsmedewerkster ben ik in 2013 de opleiding massagetherapeut bij Holos Academie in Utrecht gestart. Deze opleiding sprak mij heel erg aan omdat er van holistisch masseren rust uitgaat. Rust die er tot dan te weinig was in mijn leven, ik was altijd druk en alles moest tot in de puntjes gebeuren. In het tweede studiejaar heb ik kennis gemaakt met voetreflexologie. Tijdens dit jaar kwam ik erachter dat ik op een andere manier wilde gaan werken en heb ik allerlei losse modules gevolgd waardoor ik ontdekte in welke richting(en) ik me wilde bekwamen. Daarin heb ik me verder gespecialiseerd en inmiddels heb ik de opleiding VoetreflexPlus Therapeut bij Total Health afgerond. Beide studies vormen de basis van waaruit ik met hart en passie in mijn praktijk werk. Recent heb ik ook de opleiding Medische Basiskennis op Plato-niveau afgerond zodat ik mij kon aansluiten bij een beroepsvereniging en als beëdigd therapeut erkend wordt door de zorgverzekeringen.

Studeren bij Holos Academie

Bij Holos Academie heb ik geleerd hoe je op een holistische wijze masseert. Dit was helemaal wat ik zocht. Tijdens de opleiding heb ik mogen ervaren hoeveel baat mensen, die de lichaamsmassages hebben ontvangen, zich hierbij voelden. Personen, die nog nooit deze manier van masseren hadden ervaren, gaven aan dat ze het een heel bijzondere ervaring vonden en dat ze graag bij mij terug kwamen als klant. Daar werd ik heel blij van!

Voel & Gevoel in ontwikkeling

Nadat ik mijn diploma Holos Masseur behaald heb ben ik per 1 januari 2015 mijn eigen massagepraktijk gestart. Ook ben ik toen gestart met mijn tweede studiejaar bij Holos dat ik positief heb afgerond. Maar toen wist ik dat ik toch ook iets anders wilde gaan doen. Ik ben mijzelf blijven bijscholen om meer diepgang te krijgen in mijn manier van masseren.

Tijdens deze verdiepingscursussen ben ik zo gepassioneerd geraakt dat ik in 2018 met een volledige opleiding VoetreflexPlus™ ben gestart. Een prachtige aanvulling op de lichaamsmassages die ik geef.

Inmiddels zijn er nog veel meer bijscholingen bijgekomen die de bijscholingslijst flink uitgebreid hebben. Zo heb ik mijn specialisatie uitgebreid met het masseren van kinderen en volwassenen die speciale zorg nodig hebben. Ik werk dan ook wekelijks in verzorgingshuizen waar ik met veel plezier ervaar hoe de bewoners genieten van het aangeraakt worden.

Studeren bij Total Health Academie


In 2018 ben ik gestart met de opleiding VoetreflexPlus™ bij Total Health Academie. In mijn derde studiejaar heb ik als specialisatie “De Vrouw”, “Rouwverwerking” en “Gewichtsbeheersing” gevolgd. Ook heb ik in juni 2021 bij Total Health Academie de opleiding Medische Basiskennis op Plato-niveau afgerond.

Mijn afstudeeronderzoek heb ik gedaan met ouders die een diagnose hebben gekregen dat ze een kind hebben met een beperking, stagnatie in hun ontwikkeling, ADHD, ASS of een ernstige ziekte. Daarvoor heb ik onderzocht of ik hen door middel van VoetreflexPlus™ behandelingen kon ondersteunen in het loslaten van een verwachtingspatroon van de ontwikkeling van hun kind dat anders zal zijn dan de meeste kinderen zullen doen. Ook hun moeheid, gevoel van uitputting, slaapproblemen, angst, boosheid, frustratie en concentratieproblemen die ze hadden door deze diagnose zijn meegenomen. De conclusie was positief, de ouders hebben ervaren dat er meer rust kwam in hun leven. Verschillende ouders gaven aan dat ze tijdens de periode dat ze wekelijks behandeld werden, ze zich beter voelden.

Voetreflexologie, mijn passie

Inmiddels ben ik in 2021 afgestudeerd als VoetreflexPlus Therapeut. Ben ik nu klaar met studeren? Nee, ik heb nog de nodige bij- en nascholingen op mijn lijstje staan die ik wil gaan volgen. Ik nodig u uit om een keer een massage bij mij te komen ervaren.

Ik ben als therapeut aangesloten bij de beroepsvereniging Vereniging ter Bevordering van Alternatieve Geneeswijze VBAG en de overkoepelende organisatie RBCZ (HBO Register Beroepsbeoefenaren Complementaire Zorg).

Veronique Balendonck
holistisch voetreflex therapeut en masseur